ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: Sözleşmelilerle İlgili Yargı Kararı

21 Ocak 2012 Cumartesi

Sözleşmelilerle İlgili Yargı Kararı

Yargı, 'Sözleşmeliden Kpss İle Kadroya Atanan Öğretmenler İle 4/B'liden Kadoraya Geçenler Aynı Haklara Sahip Olmalıdır' Dedi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan üyemizin, sözleşmeli öğretmen statüsünden KPSS puanına göre kadrolu öğretmen statüsüne geçmesi sonrasında daha önceki hizmetinin sayılması, buna göre derece ve kademelerinin düzenlenmesi, aday memur olarak değerlendirilmemesi ve zorunlu hizmetten muaf tutulması istemiyle yapmış olduğu başvurunun zımnen reddine ilişkin işlemin, 04.06.2011 tarihinde çıkarılan 632 Sayılı KHK ile sözleşmeli statüde çalışanların kadrolu statüsüne atandığı ve tüm haklarının verildiği; ancak kendisinin bu haklara sahip olamadığı, bu durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ileri sürerek, iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açmış olduğumuz davada; mahkeme, dava konusu işlemin yürütmesini durdurdu.

memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz



Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararında ; “…657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54. Maddesi’nin ikinci fıkrasında ‘Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz’ hükmüne, aynı kanunun 36. maddesinin Ortak Hükümler başlığı altında yer alan C/6 bendinde “Bu kanunun 4. ve 237. maddesinin (e) fıkrasına göre sözleşme ile istihdam edilenlerin, memuriyete geçirilmeleri halinde, sözleşmeli olarak geçirdikleri hizmet süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir” hükmüne yer verilmiştir.


Dava kararının devamında ise şöyle denildi. “Olayda ise, davalı idarece aksi yönde bir iddiada bulunulmadığı da göz önünde bulundurulduğunda; 14.11.2008 tarihinde Şanlıurfa İli Sağlık İlköğretim Okulunda 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan ve kadrolu maddesinde öngörülen temel eğitim ile hazırlayıcı eğitime tabi tutulduğu anlaşılan ve davalı idareye başvuruda bulunduğu 29.06.2011 tarih itibariyle bir yıllık adaylık süresini tamamladığı açık olan davacının, 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe atanmamış olsa bile, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli statüde geçirdiği hizmet sürelerinin, aynı yasanın 36. maddesinin Ortak Hükümler başlığı altında yer alan C/6 bendi hükmü gereği kazanılmış hak, aylık derece ve sürelerinin de göz önünde bulundurularak anılan yasanın 54 ile 58. maddeleri çerçevesinde adaylık süresine ilişkin bir değerlendirme yapılması, başarılı olduğunun anlaşılması halinde asli memurluğa atanması ve buna bağlı olarak mevzuatla tanınan diğer haklardan (özür grubuna bağlı il içi veya il dışı atama vs.) yararlanmasının sağlanması gerekirken, adı geçen kişinin başvurusunun, 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçmediğinden bahisle reddi yönünde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir”

Kararı görmek için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder