ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: Memur Sorunlarına Maliye Bakanlığından Cevap

21 Ocak 2012 Cumartesi

Memur Sorunlarına Maliye Bakanlığından Cevap

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Maliye Bakanlığı Müsteşarını ziyaret etti. Genel Başkan Yazgan, defterdarlık uzmanları ve gelir uzmanlarının merkez uzmanları ile aynı şartlarda işe alınmalarına rağmen merkez ve taşra uzmanlığı diye sonradan ayrıma tutulmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan ile birlikte Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı makamında ziyaret etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Bakanlıkta ve GİB’de VHKİ kadrolarının sınavsız verilmesine dair yapılan değişikliğin memnuniyetle karşılandığını ancak kadrolarının yetersizliğinden dolayı çalışanların beklentilerine cevap verilemediğini ifade etti. Genel Başkan Yazgan, özellikle 1, 2 ve 3. derece VHKİ kadrolarının istendiğini kaydetti.

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığı’nın özellik arz eden işlerini yapan personelde sıradanlaştıklarına dair düşünce oluştuğuna dikkat çeken Yusuf Yazgan, “Halbuki Maliye ve Gelir İdaresi personeli zor yetişen, zor şartlar altında görev yapan kişiler oldukları malumlarınızdır. Defterdarlık uzmanları ve gelir uzmanlarının merkez uzmanları ile aynı şartlarda işe alınmalarına rağmen merkez ve taşra uzmanlığı diye sonradan ayrıma tabi tutuldular. Bu bir haksızlıktır. Bunun yanı sıra özellikle uzman kadrolarının dışında kalan personelin ciddi beklentileri var. Defalarca görüşülmesine rağmen görevde yükselme sınavı hala açılmadı. Hizmetli, şoför, memur unvanlarındaki personel başta olmak üzere çalışanlar sınavın açılmasını bekliyor ” dedi.

memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz


Yüksekokul mezunu şoförlerin, Başbakanlıkta olduğu gibi ihtiyaç halinde memur ve VHKİ kadrolarına atanabilmelerine ilişkin değişiklik yapılmasını beklediklerini kaydeden Yazgan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yer değiştirme yönetmeliğinin GİB’de olduğu gibi düzenlenmesi, aynı şartlarda ve çoğu yerde aynı binalarda çalışan yöneticileri eşit çalışma süresine kavuşturacaktır. Ayrıca, Gümrüklerdeki mesai uygulamasına dair 666 sayılı KHK ile getirilen düzenlemeye karşı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının önerisinin Maliye Bakanlığı tarafından da desteklenmesini bekliyoruz”

Mali Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ise VHKİ kadrolarına atamaların devam edeceğini kaydetti. Naci Ağbal, Yazgan’ın üzerinde durduğu diğer konular hakkında da gerekli incelemelerin yapılacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder