ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: 13 Yıllık Eski Genel Sekreter Mercek Altında

21 Ocak 2012 Cumartesi

13 Yıllık Eski Genel Sekreter Mercek Altında

YÖK, 1999 yılından itibaren kurulun 13 yıl boyunca genel sekreterliğini yapan Turgut Kılıç'ı incelemeye aldı.Yeni YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın işe başlar başlamaz görevden aldığı Kılıç hakkında YÖK Denetleme Kurulu soruşturma yürütüyor.

Dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün göreve getirdiği, Erdoğan Teziç ve Yusuf Ziya Özcan döneminde de YÖK'ün en üst düzey bürokratı olan Kılıç'ı, Özcan da görevden almak istemiş ancak başarılı olamamıştı. Görevine dönmek için dava açan eski genel sekreter hakkında Denetleme Kurulu'ndaki soruşturma devam ederken, Turgut Kılıç'ın eczane işleten eşi Sema Kılıç'a yönelik 2007 yılındaki 'ilaç yolsuzluğu' iddialarının ise YÖK'te kapatıldığı iddia ediliyor. Ankara Üniversitesi'nin yürüttüğü soruşturma devam ederken Turgut Kılıç'ın YÖK'e aldırdığı, YÖK'te kendisinin amiri olduğu kişilere verilen soruşturmanın ise bir suç bulunmadan kapatıldığı savunuluyor. Yeni YÖK yönetiminin ise 'ilaç yolsuzluğu' soruşturmasını yeniden açıp açmayacağı merak ediliyor.

memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder