ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: İşte Memurun Masada Görüşülecek Konuları

21 Ocak 2012 Cumartesi

İşte Memurun Masada Görüşülecek Konuları

15 Ocak'ta zam bekleyen milyonlarca memur ve emekli enflasyon farkını aldıktan sonra şimdi gözünü toplu sözleşmeye çevirdi. İlgili kanunun çıkmasından sonra gerçekleşecek toplu sözleşme öncesi memur sendikaları da hazırlıklarını sürdürüyor. Toplu sözleşme yasasının gecikmesi üzerine hükümet memurlara Ocak'ta 'geçici zam' vermeyi planlamıştı. Kulislere yansıyan bilgilere göre bu zamdan vazgeçilmesini öncelikle memur sendikaları istedi. Masaya güçlü oturmak isteyen sendikalar geçici zammın ellerini zayıflatmasından çekindiği için böyle bir karar aldı. Çünkü geçici zam oranı yüzde 3 civarında olacaktı. Memur sendikaları ise bu oranın kalıcı olabileceği endişesi taşımışlardı. Kulislerdeki sözleri sorduğumuz sendika temsilcileri de kararı doğruladı.

'HAK KAYBI OLMAZ'
Memur Sen Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul TAKVİM'e yaptığı açıklamada geçici zammın kalıcı olmasından çekindiklerini belirterek, "Böyle bir karar aldık. Ve bunu istemedik. Toplu sözleşmeye geçici zam oranıyla gitmek istemedik" dedi. Tonbul, Anayasa değişikliği ile zammın toplu sözleşme ile yapılması gerektiğini bu yüzden yapılacak bir geçici zammın Anayasaya da aykırılık teşkil edeceğini belirtti. Tonbul, memurların gecikmeden dolayı bir hak kaybı yaşamayacaklarını, zam oranının 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağını sözlerine ekledi.

memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz


20 MİLYON KİŞİ
Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk ise toplu sözleşmenin geç yapılmasından dolayı masada 'gecikme zammını' da gündeme getireceklerini söyledi. İsmail Koncuk, "Bu sözleşme 2.5 milyon memurun yanı sıra 2 milyon emekli memuru da ilgilendiriyor. Aileleri ile bu sayı 20 milyona yaklaşıyor. Memurun hakkettiği bir zam alacağımızı düşünüyoruz. Toplu sözleşmede 2013 zammı da konuşulacak" dedi. Memurların emekli olmak istemediklerine dikkat çeken Koncuk, "Maaşları yarı yarıya düşeceği için emeklilik istemiyorlar. Onlar olmayınca da gençler iş sıkıntısı çekiyor. Emekliliği özendirecek tedbirler alınmalı. Ek ödemeler emekliliğe dahil edilmeli" dedi.

MASADA NE OLACAK
Toplu sözleşme görüşmelerinde memur tarafı ağırlıklı olarak şu konuları gündeme getirecek: Taban aylığa zam. Emeklilik haklarında iyileşme, ek ödemelerin de emekliliğe dahil edilmesi. 4B ve 4C statüsündeki sözleşmeli kamu çalışanlarının da maaş ve özlük haklarında iyileşme. Gecikme zammı. Memurun yemek yardımının nakit olarak ödenmesi.
PAZARLIĞA 7 ÜYE
Yeni duruma göre, pazarlık masasında hükümetin karşısına, 2.5 milyon memuru temsilen 6 üye ve 1 başkandan oluşan toplam 7 sendikacı çıkacak. 6 üyenin 3'ünü Memur-Sen, 2'sini Kamu-Sen, 1 üyeyi de KESK belirleyecek. En fazla üyeye sahip olması nedeniyle heyetin başkanlığını Memur- Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu üstlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder