ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: Başbuğ Tutuklandı!

18 Ocak 2012 Çarşamba

Başbuğ Tutuklandı!

Başbuğ Tutuklandı!

Cts, 06 Ock 2012
‘İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında savcı Kansız’a 7 saat ifade veren eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ, mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, dün “internet andıcı” soruşturması kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından 7 saat ifadesi alınan Başbuğ, “örgüt yöneticiliği” ve “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Mahkemece tutuklanan Başbuğ, cezaevine konuldu. Başbuğ, tutuklanan ilk Genelkurmay Başkanı oldu.
“İnternet andıcı” davasının birleştirildiği “İrticayla Mücadele Eylem Planı” davasının 30 Aralık 2011’deki 50. duruşmasında mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarıyla ilgili beyanlarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında “gereğinin takdir ve ifası için” Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasını karara bağlamıştı. Mahkemenin Başbuğ ile ilgili yazı geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşmış, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği de emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında “internet andıcı” kapsamında soruşturma başlatmıştı. Özel Yetkili Savcı Cihan Kansız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başbuğ’a, dün saat 13.30’da ifade vermesi için tebligat gönderilmişti.

Albay ve amir karşıladı
İlker Başbuğ adliyeye gelmeden yaklaşık 1 saat önce, Merkez Komutanlığı’ndan gelen bir Albay ve bazı subaylar güvenlik tedbirlerini inceledi. İncelemeler sürerken bir süre Merkez Komutanlığı’nda bekleyen emekli Orgeneral Başbuğ, 13.35’te aynı renk (metalik gri) ve model üç araçtan oluşan konvoy ve korumalarıyla birlikte adliyeye geldi.
Renault Laguna marka araçtan avukatıyla birlikte inen Başbuğ, gazetecilerin sorularına tebessümle karşılık verdi. Üzerinde lacivert takım elbise ve kırmızı kravat bulunan Başbuğ’u araçtan inişinde Merkez Komutanlığı’nda görevli, sivil takım elbise giyen bir Albay ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli bir emniyet amiri karşıladı. Başbuğ, Çevik Kuvvet polislerinin asansöre kadar oluşturulduğu koridordan adliyeye girdi. Başbuğ’un ifadesi Özel Yetkili Savcı Cihan Kansız tarafından alındı.

‘Tarihe not olarak düşülmeli’
Savcıya 7 saat ifade veren Başbuğ tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. “Bu suçu reddediyorum. Suçlama onuruma dokunmaktadır. Ben TSK’nın komutanıydım. Bunun tarihe not olarak düşülmesini istiyorum. Bir Genelkurmay Başkanı olarak çete kurmakla suçlanmak bana yapılan en büyük cezadır” diyen Başbuğ, mahkemece tutuklandı.

Kimler Başbuğ’u işaret etmişti?
“İnternet andıcı” davasının son duruşmasına gelinceye kadar sanıklardan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç, sitelerin İlker Başbuğ’un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğünü iddia etmişti.
Soruşturma kapsamında ifade veren Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da, “Paraf kısmında size ait parafında yer aldığı internet siteleri andıcı ile kapatılan internet siteleri arasındaki ilişkiyi detaylıca açıklayınız?” şeklindeki soruya şu cevabı vermişti:
“Göstermiş olduğunuz andıç isimli belge doğrudur, buradaki paraf bana aittir. Dikkat ederseniz parafın yanındaki tarih 16 Şubat 2009’u göstermektedir. Bu belge 1 Nisan 2009’da da Genelkurmay Başkanı’na arz edilmiştir.”

Milliyet

memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder