ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: MEB'den Taciz Hattı

21 Ocak 2012 Cumartesi

MEB'den Taciz Hattı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Mart tarihi ile hayata geçirmek istediği "Taciz hattı" şimdiden tartışma konusu oldu.

MEB'den taciz hattı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Mart tarihi ile hayata geçirmek istediği "Taciz hattı" şimdiden tartışma konusu oldu.

MEB’in okullardaki taciz ve şiddet olayları ile eğitim sorunlarının iletilmesi için kurduğu ‘Alo 147’ telefon hattı 1 Mart’ta devreye girecek. Hat, internet forumlarında şimdiden tepki çekt.

Okullardaki taciz ve şiddet olaylarından, SBS, sınav ve eğitim sistemine kadar pek çok sorununun iletilip çözüm aranacağı bir telefon hattı bu yıl hizmet vermeye başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) hayata geçirilecek olan “Alo 147”, 1 Mart’ta uygulamaya açılacak.

“MEB İletişim Merkezi-Alo 147” hattına iletilen soru, sorun, ihbar ve şikâyetlere 3 günde yanıt verilecek. Uygulama, daha başlamadan internet forumlarında eleştirilere yol açtı. Milliyet'in haberine göre: Uygulamayı eleştirenler, “Haydi öğrenciler, veliler, birbirini çekemeyen öğretmenler yaşadınız valla”, “Polisi, savcıyı, hâkimi, valiyi, milletvekilini, doktoru şikâyet hattı da kursunlar. Herkesin gücü öğretmene yetiyor” yorumlarını yaptı.

Ülke genelinde tek hat
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla yayımlanan, “Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) Alo 147” başlıklı genelgede, “MEB’e vatandaşlardan gelecek her türlü talep, şikâyet, görüş, öneri, ihbar ve sorunların etkin, hızlı çözüme kavuşturulması ve süratle cevaplanması ve müracaatların bakanlıktan izlenebilmesi amacıyla Türkiye genelinde tek bir telefon numarası ile ulaşılabilen MEBİB Alo 147’nin, 1 Mart 2012’den itibaren hizmete gireceği” belirtildi.

Bakan Dinçer, MEBİM’in işleyişinin şu şekilde olacağını bildirdi:
Gelen her türlü çağrının iletişim merkezinde cevaplandırılıp sonuçlandırılacak. Ancak, iletişim merkezinde sonuçlandırılamayan hususlar ilgisine göre MEB merkez veya taşra teşkilatına iletilecek.

Merkez ve taşra teşkilatında birim amirlerine bağlı olarak çalışacak olan İletişim Merkezi Destek Bürosu kurulacak. Büroda halkla ilişkiler temsilsici olarak en az iki personel görevlendirilecek. Hizmetler, ilk başvuru masasında sonuçlandırılacak.

MHP’den mobbing teklifi
MHP, işyerlerindeki psikolojik şiddetin (mobbing) önlenmesi ve tacize maruz kalanların korunması için “Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu” kurulmasını istedi. TBMM Başkanlığı’na, Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın imzasıyla “Çalışma Ortamında Psikolojik Tacizin Önlenmesi ve Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu Kurulması” teklifi verildi.



Teklifte kamu ve özel sektör işveren ve işveren vekillerine işyeri açmadan önce veya açtıktan sonraki 6 ay içinde, yöneticilere de göreve başladıktan sonra üç ay içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca psikolojik taciz konusunda en az 10 saatlik eğitim verilmesi zorunluluğu öngörülüyor.

Teklifle, psikolojik taciz konusunda ilk ve ortaöğretim öğrencileri için yaşlarına uygun programlar düzenlenmesi de isteniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder