ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: Şafak Bay'ın Ölüsüne Üç Yıl Hapis! Pzr, 07 Ock 2012 Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay, kanser nedeniyle hayatını kayb

18 Ocak 2012 Çarşamba

Şafak Bay'ın Ölüsüne Üç Yıl Hapis! Pzr, 07 Ock 2012 Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay, kanser nedeniyle hayatını kayb

Şafak Bay'ın Ölüsüne Üç Yıl Hapis!

Pzr, 07 Ock 2012
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay, kanser nedeniyle hayatını kaybettikten beş ay sonra, katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırıldı

10 Mayıs 1984 doğumlu Şafak Bay üniversite dördüncü sınıf öğrencisiyken 2004'te kemik kanseri hastalığına yakalandı. 10 Haziran 2011'de tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) hayatını kaybeden Şafak Bay, 9 Haziran 2004'te katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şafak Bay'ın ağabeyi Deniz Bay, kardeşinin ölümünün ardından hapis cezası almasının zoruna gittiğini ve tüm aileyi çok üzdüğünü söyledi.

"Tedavi için çok geçti"

Atanamayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay'ın ağabeyi Deniz Bay da ataması yapılmayan öğretmenlerden. Sosyal Bilgiler öğretmeni olan Deniz Bay, kardeşinin yakalandığı hastalık nedeniyle Türkiye'de tedavi edilemediğini ve bu nedenle yurtdışında tedavi görmek istediğini söyledi.

Bu talebinin devlet tarafından olumsuz karşılanması üzerine kardeşinin çeşitli eylemler ve açlık grevleriyle sesini duyurmayı başardığını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel izniyle Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gönderildiğini söyleyen Bay, tedavi için çok geç kalındığını söyledi:

"Şafak 2010 yazında ABD'ye gönderildi. Ancak tedavi için çok geç kalındığı için bir ay sonra geri döndü ve GATA'da tedaviye alındı. Ancak bir yıl bile geçmeden aramızdan ayrıldı."


"İntikam alma duygusu"

Şafak Bay'ın 9 Haziran 2004'te Elazığ Postanesi önünde bir basın açıklamasına katıldığını ve orada gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzerine serbest bırakıldığını anlatan Deniz Bay, bu süre boyunca tutuksuz yargılandığı için yurtdışında tedavisine başlanmasının geciktiğini söyledi.

Altı buçuk yıl sonra sonuçlanan davadan Şafak için 2911 sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettiği" gerekçesiyle üç yıl hapis cezası verilmesini değerlendiren Deniz Bay şunları söyledi:

* Ölen bir insanın arkasından ceza verilmesi açıkçası bizim zorumuza gitti. Bu uygulama bize intikam alma duygusu gibi geliyor.

* Kardeşim hastalığına rağmen ölene kadar kendisi gibi atanamayan öğretmenler için mücadele etmeyi sürdürdü. Şafak bu süreçte atanamayan öğretmenler için bir umut oldu.

memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz


* Şafak'ın avukatı temyiz için Yargıtay'a başvurdu. Oradan çıkacak sonuca bağlı olarak maddi değil ama manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder