ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: -TÜRK KİMLİĞİNİN ÜST KİMLİK OLARAK BENİMSENMESİ YENİ ANAYASA'DA ZORUNLULUKTUR-

31 Aralık 2011 Cumartesi

-TÜRK KİMLİĞİNİN ÜST KİMLİK OLARAK BENİMSENMESİ YENİ ANAYASA'DA ZORUNLULUKTUR-

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu yılın Ağustos ayında yapılması gereken toplu görüşmelerin, kanun değişikliği gerekçesiyle ertelendiğini ama 2011 yılının sonu gelmesine rağmen toplu pazarlık sisteminin oluşturulmadığını ifade ederek, açıklanan resmi rakamlara göre dahi memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve memurların yüzde 2.18 alacaklı konumda olduğunu ileri sürdü.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Konfederasyon Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla 2011 yılını değerlendirdi. 2012 yılı memur maaş zamlarının belirlenmesi için henüz toplu görüşme masasının oluşturulmadığını hatırlatan Koncuk, açıklanan resmi rakamlara göre dahi memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve memurların yüzde 2.18 alacaklı konuma geldiğini ifade etti.
Öte yandan 2002 yılında 230 milyar dolar dolayındaki borç yükünün bugün 550 milyar dolar seviyelerine geldiğini söyleyen Koncuk, dış ticaret açığının, yılın ilk 10 ayında 90 milyar dolar; cari açığın ise 65 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesinin kaygı verici olduğunu dile getirdi.

-TÜRK KİMLİĞİNİN ÜST KİMLİK OLARAK BENİMSENMESİ YENİ ANAYASA'DA ZORUNLULUKTUR-

Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin Türk Dayanışma Konseyi çatısı altında akademik bir çalışma yaparak, hazırladıkları raporu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunduklarını söyleyen Koncuk, "Anayasa'nın ilk 3 maddesinin korunması, eğitim dilinin Türkçe olarak kalması, "Türk kimliğinin' üst kimlik olarak benimsenmesi, Anayasa'nın 66. maddesindeki Türklük tanımının da yeni anayasada muhafaza edilmesinin zorunlu olduğunu belirttik" dedi.
Kamu çalışanlarına grev ve siyaset hakkıyla emeklilere sendika kurma hakkı verilmesi, Diyanet İşleri Başkanlığının yeni anayasada anayasal bir kurum olarak varlığının korunması, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olması gibi konuların olmazsa olmazları arasında olduğunu söyleyen Koncuk, 2011 yılının kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının ve KHK'ların gündemi meşgul ettiği bir yıl olduğunu ileri sürdü.

-MEMURUN ALIM GÜCÜNDE YAŞADIĞI AYLIK ORTALAMA KAYIP YÜZDE 15-

2012 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 10.6 olarak belirlenmesinin şimdiden 2012 yılında devletin tahsil edeceği motorlu taşıtlar, emlak, zorunlu sigorta gibi vergi ve harçların da en az yüzde 11 oranında artırılacak olmasının sıkıntısının yaşanmaya başladığını söyleyen Koncuk, şunları kaydetti:
"2011 yılında memurun alım gücünde yaşadığı aylık ortalama kayıp, reel olarak yüzde 8; ekonomik büyüme ile birlikte değerlendirildiğinde yüzde 15 olmuştur.
Bütün bu şartlar altında hâla bir kanun çıkarılamamış, toplu pazarlıklar yapılamamış ve milyonlarca memur, emekli ve aileleri yapılan zamlar altında ezilmişlerdir."(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)


memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder