ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a

20 Aralık 2011 Salı

"Bu Öğretmenlere Nasıl Bütçe Bulamazsınız?"

Sal, 19 Ark 2011
MHP Iğdır milletvekili Sinan OĞAN Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK e "Atanamayan öğretmenlere bütçeyi nasıl bulamazsınız" dedi.
Maliye Bakanı Şimşek Iğdır milletvekilinin sorusuna "Biz bu yıla kadar 301 tane atama yapmışız bundan sonraki yıllarda da atama yapmaya devam edeceğiz." dedi.

İşte o soru ve cevap;

SİNAN OĞAN (Iğdır) - Atanamayan öğretmenlere bütçe bulamayan Sayın Maliye Bakanına soruyorum: Seçimlerde AKP ye oy verdirmeleri için baskı altına aldığınız muhtarlarımızın 370 TL olan ödeneklerinin bulundukları makamla mütenasip olduğunu söylemek mümkün değildir. Bu ödeneğin en az asgari ücret seviyesine çıkarılması ve sosyal güvenlik primlerinin de devlet tarafından karşılanması gerekir. Bu durum il genel meclisi üyelerimiz açısından da farklı değildir. Muhtarlar ve il genel meclisi üyelerimizin durumlarını düzeltmeyi düşünüyor musunuz?

Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK: Iğdır Milletvekilimiz atanamayan öğretmenlerle ilgili tabii bir yorumda bulundu. Değerli arkadaşlar, biz 2003 yılından bu yana 301 bin tane öğretmen atamışız. Evet yani 169 bin derslik yapmışız, 301 bin tane de öğretmen atamışız ve önümüzdeki yıllarda da Türkiye nin ihtiyaçlarına göre öğretmen de atamaya tabii ki devam edeceğiz. Bu dönem yani Rusya da dâhil İngiltere de dâhil yüz binlerce memurun işten çıkartıldığı bir dönem. Oysa Türkiye de, hem sağlıkta hem eğitimde hem bütün alanlarda Türkiye nin ihtiyacı kadar tabii ki memur alınmaya devam ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder