ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: Bakan Dinçer'den 'Halka Açık Okul'a Start

20 Aralık 2011 Salı

Bakan Dinçer'den 'Halka Açık Okul'a Start

Bakan Dinçer'den 'Halka Açık Okul'a Start

Cum, 15 Ark 2011
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, hayalini kurduğunu söylediği 'Okullar Hayat Olsun' projesi gerçek oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler birliği arasında imzalanan protokolle, okulların bahçeleri yeşillendirilip oyun sahası yapılacak. İnternet bağlantılı bilgisayar sınıfları ile kütüphaneler vatandaşa açılırken, belediyeler spor merkezlerinde mahalleliye egzersiz dersleri verebilecek.


OKULLAR CAZİBE MERKEZİ

"Okullar Hayat Olsun" projesini SABAH'a değerlendiren Bakan Dinçer, "Eski evlerin girişinde 'Hayat' diye adlandırılan bir alan olduğunu hatırlatarak, "Evlerin tüm odaları hayat'a bakar. Ve tüm ev halkı hayatta bir araya gelirdi. İşte biz de okullarımızı mahallenin hayatı yapmak istiyoruz" dedi. Dinçer şunları söyledi: "İstiyoruz ki, okullarımız bundan sonra sadece derslikten ibaret olmasın. Mahalle halkı tüm sosyal faaliyetleri için okulları kullansın. Okul bahçeleri, betonla kaplanmasın. Yeşillendirilsin, oyun bahçeleri olsun, spor tesisi olsun, ağaçlar, çiçekler olsun. Çocuklar için cazibe merkezi olsun." Ağaçlandırmada gerekli fidanların Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın temin edeceğini, 3 yıl da bakım hizmeti vereceğini belirten Dinçer, insan kaynağını ise belediyelerin sağlayacağını kaydetti. Proje 5 yılda tamamlanacak.

Van'da ölen öğretmenlerin adları okullara...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaladığı protokolle Van depreminde yaşamını yitiren öğretmenlerin isimleri Milli Piyango İdaresi'nin yaptırdığı okullara verilecek. Dinçer, protokol töreninde, "Ülkenin çeşitli yerlerinde tamanlanan 27 okula Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimizin adlarını vereceğiz" dedi.

Eş atamasına açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, MEB'in 2011 yılına mahsus, öğretmenlerin eş durumuna bağlı yer değiştirme başvurularının 19-28 Aralık 2011 arasında alınacağını, atamaların 30 Aralık'ta yapılacağını kaydetti. Çelik, "Atamalar neden eş durumuna bağlı özür durumuyla sınırlandırıldı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Sağlık özürü ile ilgili müracaat yok. Onları da açtığımız zaman burada öngördüğümüz politikalar ve ilkelerden vazgeçmiş olma gibi bir anlam çıkabilirdi."

Van'a yardım 411 milyon TL

VAN'DA yaşanan depremlerin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi, bölgeye 411 milyon TL'lik yardım gönderildiğini açıkladı. 22 binden fazla depremzedenin başka bölgelere nakledilerek, kamu tesislerine yerleştirildiği bildirilen açıklamada, bölgeye 10 binin üzerinde konteyner ve 73 bin 679 adet çadır ulaştırıldığı, 35 bin depremzenin barınma sorununun çözüldüğü belirtildi. TOKİ'nin yaptığı bin 708 konutun da teslim sürecinin başladığı kaydedildi.

Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder