ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a

20 Aralık 2011 Salı

"Eşit İşe Eşit Ücret" Başlamadan Delindi

Pzt, 18 Ark 2011
Farklı kurumlarda ama aynı unvanda çalışan memurların ücretlerini eşitleyen 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin daha yürürlüğe girmeden TOKİ ve TBMM personeli için delindi.


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Maaş adaletsizliğini eşitleyen düzenlemeyi, bazı işgüzar politikacıları kullanma maharetiyle ilk gediğin TBMM üst düzey bürokratları tarafından, ikinci gediği ise TOKİ bürokratları tarafından açıldığını söyledi.

Kamuda çalışan memurlar arasında uzun yıllardır devam eden ücret adaletsizliğini giderme amacıyla çıkarılan ve “Eşit işe eşit ücret” ayarı olarak bilinen 666 sayılı yasal düzenlemenin öğretmenler başta olmak üzere kimi memurları göz ardı ettiğini söyleyen Gürkan Avcı, “Bu ihmal yetmezmiş gibi şimdi de mecliste alelacele yapılan yasa çalışmalarıyla TBMM ve TOKİ personeli ücret eşitlenmesi kapsamından çıkarılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Düzenlemeyle TOKİ ve TBMM personeli diğer kurumlardaki aynı statüde görev yapanlara göre hem daha fazla maaş almış, hem de maaşlarına zam yapılmış olacağını söyleyen Gürkan Avcı, “ Bu durumda, Cumhurbaşkanlığı, Maliye Bakanlığı, düzenleyici ve denetleyici üst kurum ve kuruluşlar teker teker yasal kapsamdan çıkacaktır. Bugün polis, subay, astsubay, imam, hemşire, mühendis ve düz memur dâhil tüm meslek grupları içerisinde en düşük maaş alan öğretmenler ve öğretim görevlileri olarak bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Kamuda, şikayetçi olduğumuz eski tas eski hamam düzeni daha da çarpık bir şekilde tekrar geri getirilmek istenmektedir” dedi.

Kamu çalışanlarının maaşlarını eşitleyen 666 sayılı kararnamede öğretmenlerin ve öğretim görevlilerinin unutulduğunu ve mağdur edildiğini hatırlatan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, kamuda eşit işe eşit ücret verilmesi yönünde ücret politikasını düzenlemekle görevli hükümet yetkililerinin işi eline yüzüne bulaştırdıklarını, dahası bir arpa boyu dahi yol alamadıklarını ve aksine kamudaki ücret adaletsizliğini daha da artırdıklarını kaydetti.

Eşit işe eşit ücret verilmesi yönünde yapılan tüm çalışmalar maalesef fare dahi doğuramamıştır, şeklinde yorumlayan Avcı, “Kimi siyasilerin ve bürokratların ekonomik öngörüsüzlüğü ve beceriksizliği çalışanları büyük bir mağduriyete uğratmıştır. TBMM ve TOKİ çalışanları beyaz memurlar, bizler ise zenci memurlar sınıfına dahil edilmeye çalışılmaktayız. Sayın Başbakandan bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamaya engel olmasını bekliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder