ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: MEB'den Çarpık Bir Atama Dönemi Daha

21 Aralık 2011 Çarşamba

MEB'den Çarpık Bir Atama Dönemi Daha

MEB'den Çarpık Bir Atama Dönemi Daha

Prş , 21 Ark 2011
Eş durumu tayinleri için klavuz açıklandı ancak bildiğimiz Meb alışkanlıkları devam ediyor.Sadece eş özrüne yer verilen klavuzda İl içinde tayine yer verilmezken, aradaki km farkı 1km bile olsa il dışı tayine imkan tanınmış.Sendikaların tamamına yakını tarafından açılan davaların içeriklerine bakacak olursak yürütmenin durdurulacağını tahmin etmenin çok zor olmadığını düşünüyoruz.
MEB DE BÜROKRAT ÇALIŞMIYOR MU?

MEBBİS de İl içi başvuru yapmak isteyen öğretmenlere aynı ilde çalıştığınız için tayin isteyemezsiniz uyarısı veren meb, İl dışı tayin isteyecek olanların tayinlerinde İl genelini değil, ilçe tayini esas aldı.Bakan ve üst kademenin göremeyeceği hatalar kabul edilebilir, ancak yıllardır benzer çalışmaları yapan bürokrat ve müdürlerin son dönemlerde aldıkları kararlar düşündürücüdür.Sonu Ne tarafından bakılırsa bakılsın sonu yürütmenin durdurulmasıyla sonuçlanacak çarpıklıklarla dolu bir atama dönemi daha başlamış olmuştur.

Eğitim bir sen Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı göndererek, il içi ve iller arası özür durumuna (eş, öğrenim, sağlık) bağlı başvuruların aynı anda alınmasının yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti.
Eğitim Bir sen konuyu özetlerken şu ifadelere yer verdi.
Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin “Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler” başlıklı 35. maddesinin ikinci fıkrasında, “İl içinde ve iller arasında yapılacak özür durumuna bağlı yer değiştirmelere ilişkin duyuru ve başvuruları birlikte alınır…” hükmü yer almaktadır. Bu nedenle, il içi ve iller arası özür durumuna (eş, öğrenim, sağlık) bağlı başvuruların aynı anda alınması yasal bir zorunluluktur.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler” başlıklı 35. maddesinin birinci fıkrasında ise, “Öğretmenler, sağlık, eş ve öğrenim durumu özürleri nedeniyle özür gereklerinin karşılanabileceği yerlere yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Ancak bu özürler nedeniyle yer değişikliği istekleri, hizmet gerekleri ile özür durumlarının birlikte karşılanması temelinde değerlendirilir” hükmüne yer verilmiştir.
Madde hükmünden anlaşılacağı üzere, özür grubu tanımlamasına sağlık, eş ve öğrenim durumu özürleri girmektedir. Bu durum, gerek kanun hükmünde kararnamede gerekse yönetmelikte yasal bir çerçeveye alınmıştır.
Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, öğretmenlerimizin özür durumuna bağlı yer değiştirmelerinin, halen yürürlükte olan yönetmelik hükümleri çerçevesinde, il içi-iller arası, eş, öğrenim ve sağlık özür durumlarını kapsayacak şekilde başvurularının alınması, başvururlarda adaylığın kaldırılma, hizmet ve sigortalılık süresinin hesaplanmasında ikinci dönemin başlangıcının esas alınması hususunda gereğinin yapılmasını istedik.



Türk eğitim sen’ in ise kişisel olarak öğretmenlerin dava açması gerektiğini belirtmiş ;

Milli Eğitim Bakanlığınca 13.12.2011 tarihinde bir duyuru yayınlanmış, bu duyuru ile eş durumu özründen yer değişikliği hakkının tanınmış ancak, eğitim ve sağlık özrü görmezden gelinmiştir. Akabinde; yine bakanlıkça 14.12.2011 tarihinde Öğretmenlerin Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. Yayımlanan kılavuz ile bu defa da sadece illerarasında eş durumu özründen yer değiştirmek isteyenlere hak verilirken il içinde özür durumundan yer değiştirmek isteyenler bu kılavuz kapsamından çıkarılmıştır. Buda yetmezmiş gibi eşi, 506 sayılı Kanun’un 20’nci maddesine göre, “bankalar için kurulmuş özel emeklilik sandığı’na tabi olarak çalışanlar, eşi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve benzeri kurumlarda çalışanlar, eşi emekli olan öğretmenlere de özür durumuna bağlı yer değişikliği hakkı verilmemiştir. Yukarıdaki sebepler ile başvuruda bulunamayan üyelerimizin durumlarına uygun dilekçeler ile okulları aracılığı ile silsile yolunu takip ederek Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunmaları, gelen red cevabının üzerine de konuyu yargıya taşımaları ve doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yapılmaması gerekmektedir. Bu konuda öğrenim özrü, sağlık özrü, il içi eş durumu özrü ve bankalar için kurulmuş özel emeklilik sandığı’na tabi olarak çalışanlar, eşi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve benzeri kurumlarda çalışanlar, eşi emekli olan öğretmenler için örnek dilekçeler hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder