ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: Balıkesir'de Memurlar Hükümeti Protesto Etti

31 Aralık 2011 Cumartesi

Balıkesir'de Memurlar Hükümeti Protesto Etti

Hükümete yakınlığı ile bilinen Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri, bugün saat 16.00�da Alihikmetpaşa Meydanı'nda toplandı. Eylemde kamu çalışanları, 'Mafyaya selam, şikeye devam, vekile zam, memura haram', 'Öğretmendi polis oldu, şehit oldu, bakan sağolsun', 'Ömer'den adalet istiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. Eylemci memurlar, 'Toplu sözleşme hakkımız, söke söke alırız', 'Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Vur vur inlesin, hükümet dinlesin', 'Sadaka değil hakkımızı isteriz' sloganları attı. Davullu zurnalı eylemde milletvekili ve milletvekili maaşlarına yapılan zam da protesto edildi. Maaşı yetmeyen milletvekiline yardım toplandı. Bir memur, 'Maaşını beğenmeyen vekiller istedikleri zaman kendilerine başka bir iş bakabilirler' yazılı pankartla oynadı. Eyleme Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol ile Memur-Sen'e bağlı sendika başkan ve yöneticileri de katıldı.

SİYASETE VE SİYASETÇİYE OLAN GÜVEN ZEDELENİYOR

Anayasa referandumunun üstünden 15 ay geçmesine karşın toplu sözleşme ve sendika yasası ile ilgili bir değişiklik yapılmadığını anımsatan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, "2012 yılına saatler kalmasına rağmen memurların maaş artışları henüz belli olmamıştır. Milletvekillerimiz, kamuoyunda 'şike yasası' olarak bilinen yasayı bir ayda iki kez görüşerek yasalaştırmalarına karşın, sendika yasasına gelince nedense ayın hassasiyeti göstermemişlerdir. Buradan hükümete ve TBMM'ye sesleniyoruz. Kendi maaşlarınızla ilgili düzenlemeye, şike yasasına ve milletin vicdanında yer bulmayan bedelli yasasına gösterdiğiniz hassasiyeti 2.5 milyon memuru ilgilendiren yasaya da gösteriniz. Bu yasayı geciktirmekle siyasete ve siyasetçiye olan güveni zedelediğinizin farkında mısınız?" dedi.

"VERDİĞİMİZ DESTEĞİ UNUTMAYIN"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e de seslenen Yılmaz, "Sayın Bakan, öğretmenlerin sorunlarına çözüm üreteceği yerde, söylemleri ve eylemleri ile kırıyor, takdir bekleyenleri soruşturma açarak tahkir ediyor. 'Vatandaşı üzeni ben de üzerim' diyor, ama kendisi 1 milyona yakın öğretmen ve öğretim elamanını üzdüğünün farkında mı? Sayın bakana buradan açıkça haykırıyoruz. Rüzgar eken fırtına biçer. Gelişmiş olan her ülkenin ardında eğitimcilerin parayla ölçülemeyecek kadar payı ve alın teri vardır. Bugün Türkiye zincirlerini kırıyor vesayet rejiminden kurtuluyor ve ekonomisi büyüyorsa bunda sendika olarak kritik dönemeçlerde onurlu duruşumuzla verdiğimiz destek unutulmamalıdır. Özgür Türkiye için kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı ile sesimizi yükseltirken, eğitimciler olarak sadaka değil insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz" dedi.

Memurlar basın açıklaması sonrası davul zurnalar eşliğinde oynadı. Eylem olaysız sona erdi.

BALIKESİR'DE MEMURLAR HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ

memur

memurlar

memuruz

kpss

atamalar

kamu

kpss

memuruz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder