ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: Diyanet 250 Rehber Alacak

20 Aralık 2011 Salı

Diyanet 250 Rehber Alacak

Diyanet 250 Rehber Alacak

Pzt, 18 Ark 2011
Vaazın Dili, Üslubu ve Ahlakı Nasıl Olmalı?Başkent'te düzenlenen "Vaaz ve Vaizlik" sempozyumunda işte bu sorular masaya yatırıldı. Sempozyumda Bozdağ ve Görmez önemli mesajlar verdi.

Sempozyuma katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "artık sorgulayan bir gençlik var" dedi, vaazlarda üslubun önemine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de vaizlere üslup uyarısı yaptı.
Vaizler Ankara'da buluştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Vaaz ve Vaizlik sempozyumunda vaaz için değişen şartlar masaya yatırıldı.

Diyanet Başkanı: "Vaazda Gönül Dilini Kaybettik"
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, vaazlarla ilgili özeleştiride bulundu, genç kuşaklara ulaşabilmek için yeni bir üslup arayışında olunması gerektiğini söyledi.
Görmez, "Vaazda kaybettiğimiz birkaç önemli husus var. Bunlardan bir tanesi vaazda gönül dilini kaybettik. İkincisi, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, doktoruyla, işçisiyle bütün insanları kuşatacak dili ve üslubu kaybettik. Bilhassa bugün kendimi de dahil ederek söylüyorum genç kuşaklara ulaşabilecek bir dil ve üslup arayışında olmak zorundayız" diye konuştu.
Bozdağ: "Artık Sorgulayan Bir Gençlik Var"

Sempozyuma katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da artık sorgulayan bir gençlik olduğuna dikkat çekti.
Bozdağ, "Türkiye'de ortak muhatap olduğumuz insanların her açıdan çok farklı noktalarda olduğunu biliyoruz. O yüzden hitap ettiğimiz kesimin bu değişen yapısını, bu sorgulayan yapısını mutlaka görmek lazım ki bizim vereceğimiz mesajlar da mutlaka muhataplarda mates bulsun" dedi.
Bozdağ'dan Cami Rehberi Müjdesi

Bozdağ ayrıca, cami rehberliği kadrosu müjdesini verdi.
Diyanet, 250 rehber alacak, onlar da tarihi eser niteliğindeki camileri en yetkili ağızlardan tanıtacak.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu konuda, "Yasa yürürlüğe girdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı 250 turizm rehberi alacak. Tabii bunu sınavla, dil bilen insanlar arasından ve bu onuda ehil olan insanlar arasından seçilecekler ve bir eğitimden geçirildikten sonra turizm rehberleriyle beraber çalışacaklar" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder