ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: SAYIŞTAY DENETÇİLİĞİ

19 Ağustos 2009 Çarşamba

SAYIŞTAY DENETÇİLİĞİ


Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı Eleme, Yazılı ve Sözlü sınavlardan oluşur. Eleme sınavı Ankara’da ÖSYM tarafından test yöntemi ile yapılır. Eleme sınavında aday adaylarına Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi, Alan Bilgisi Testi ve Yabancı Dil Testi uygulanır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Dünya Tarihi, Sanat Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Vatandaşlık Bilgisi, Güncel Ekonomik ve Sosyal Olaylar ile ilgili seçmeli sorular,

Alan Bilgisi Testi: İktisat, Maliye ve Hukuk alanlarının temel ilke ve kuralları ile ilgili seçmeli sorular,

Yabancı Dil Testi: Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde seçmeli sorulardan olusur.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi % 30, Alan Bilgisi Testi % 50 ve Yabancı Dil Bilgisi Testi % 20 oranında değerlendirilmeye dahil edilir. Değerlendirme doğru cevap sayısı üzerinden yapılır, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar başarı sırasına konularak atama yapılacak kadro sayısının üç katı kadar aday adayı bu sınavda başarılı sayılır ve yazılı sınava katılma hakkını kazanmış olur.

Yazılı sınav Klasik usule göre ÖSYM tarafından yapılır. Yazılı sınav alanları şunlardır:

1- Hukuk Grubu: İdare Hukuku (Genel Esaslar-İdari Yargı), Medeni Hukuk (Genel Esaslar, Sahsın Hukuku, Esya Hukuku), Borçlar Hukukunun Genel Esasları.

2- Maliye Grubu: Maliye Politikası, Kamu Maliyesi, Bütçe, Türk Vergi Hukuku.

3-_ktisat Grubu: İktisadın Temel Kavramları, Makro İktisat, İktisat Teorileri, İktisat Politikası, Para-Banka-Kredi.

4- Kompozisyon.

5- Seçimlik Alan:

a) Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Ticari Şirket, Kıymetli Evrak),

b) Muhasebe (Ticaret Muhasebesi, Bilanço Teorisi ve İşlemleri).

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için alınan notların ortalamasının 70 veya daha yüksek olması şarttır. Yazılı sınav sonuçları aday adaylarının adresine ÖSYM tarafından gönderilir. Yazılı Sınavı kazananlar sözlü sınava katılma hakkını elde ederler. Sayıştay Başkanlığınca yapılan sözlü sınavı sonucuna göre en yüksek nottan başlanarak aşağıya doğru kontenjan sayısı kadar aday sınavı asil olarak kazanmış olur.

kamu

memur

memurlar

memuruz

kpss

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder