ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: KPSS HAKKINDA BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY BURADA

19 Ağustos 2009 Çarşamba

KPSS HAKKINDA BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY BURADA

Bir Kamu Personeli Seçme Sınavı daha geldi çattı.Yoğun ve yorucu bir yılın ardından emeklerinizin meyvesini alabilmeniz adına kariyeriniz için ilk adım olan KPSS bu yıl da HAZİRAN ayının son haftasında yapılıyor.

Kiminiz yeni mezun oldunuz okuldan ,kiminiz son sınıf veya üçüncü sınıftasınız.Ya KPSS’nin nasıl bir sınav olduğunu yada soru tarzını görmek için sınava katılıyorsunuz.

Sınava çok iyi hazırlandınız artık bu son şansım bu yıl olmazsa olmaz diyenler arasında mısınız?Birkaç yıldır hazırlanıyorsunuz fakat istediğiniz kariyeri elde edemediniz.

İster okuyor ister mezun olun veya yıllardır bu sınava giriyor olun.Bu KPSS kariyer yaşamınızın kapılarını ardına kadar size açacak.Sınav sabahına kadar pozitif düşünün ,asla ve asla telaşa heyecana kapılmayın.

Şunun farkında olmak başarı için yeterli olacaktır.Ya olmazsa korkusuna kapılmayıp,kaç zamandır bu işe emek veriyorum,çalışıyorum ve mutlaka hakkettiğim kariyer için bu sınavı başaracağım duygusunu taze tutmalısınız.

Şunu asla unutmayın ne bu sınav hayatınızın son sınavı ne de herkes iş sahibi! Zor bir dönemden geçiyor ve sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz.Ama unutmayın ki kariyer mesleklerinden birini elde ettiğinizde bu sıkıntılar yerini başarının hazzına bırakacaktır.

Halen ders çalışıyor musunuz? Artık son rütuşları yapıp toparlamanın zamanıdır.Son birkaç gün dinlenmeniz size fayda sağlayabilir.Bu günlerde yapacağınız bilgi yüklemesine dikkat etmelisiniz.Artık size faydası olacak zaman dilimi geride kaldı.Bu yüzden sınavdaki konu ağırlıklarına göre gözden geçirme yapabilirsiniz.

Tavsiyemiz standart sapması geçmiş yıllarda da yüksek olan ve tarih soruları neti fazla olan öğrencilerde de gözlendiği üzere diğer puanlarına etkisi de yüksek olduğu görülmüştür.Bence Tarihe son bir göz atmak size müthiş faydalı olabilir.

Sınavda kesinlikle moralinizi yüksek tutun.Bütün alanlardan çok soru yapayım diye uğraşırsanız zamanınızı iyi kullanmazsanız bu söylemek istemesekte size mutlaka başarısızlık getirecektir.

Zamanınızı iyi kullanın.Zor sorularda ben bu soruyu nasıl olur çözemem deyip uğraşmaktan ve zaman kaybetmekten çok diğer sorulara moraliniz yerinde olsun diye o soruya daha sonra bakmayı deneyebilirsiniz.

Tercih edeceğiniz mesleğe göre alan testlerini çözünüz.Pazar günkü Öğleden sonraki oturuma mutlaka giriniz.Hiç tahmin etmediğiniz bir kurumun, o testlerden de hesaplanmış bir puan türünü baraj göstermesi durumunda o kurumun sınavına girememe gibi bir riskle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Tüm KPSS adaylarına başarılar diliyoruz.İyi bir kariyere kavuşmanız dileklerimle...

Bülent DÜYEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder