ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: KAYMAKAMLIK SINAVI

19 Ağustos 2009 Çarşamba

KAYMAKAMLIK SINAVI


1. AŞAMA: KPSS Sınavı

Her yıl ne kadar Kaymakam Adayı alınacağı Personel Genel Müdürlüğü'nün teklifi üzerine İçişleri Bakanlığı'nca kararlaştırılır. Kaymakam Adaylığı için KPSS’deki KPSSP37’ den en az 75 puan almak gerekir. Bu barajı geçenler yazılı sınava girmeye hak kazanmalarına rağmen, yazılı sınava belirli sayıda aday alındığından, genellikle asgari puan 80 civarında kalır. Kaymakamlık Sınavı için 30 yaş sınırı vardır.

2. AŞAMA: Yazılı ve Sözlü Sınav

Kaymakamlık sınavı yazılı ve sözlü sınavlardan oluşmaktadır.

a. Yazılı Sınav Konuları ve Değerlendirilmesi

Yazılı sınav ÖSYM tarafından yapılır. Sınavda Anayasa, İdare Hukuku, Ekonomi, Türkiye’nin İdari Yapısı, Türkiye’nin Ekonomik Yapısı ve Sorunları, Türkiye’de Mahalli İdareler,İnkılap Tarihi ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları Alanında Yapılan Düzenlemeler gibi konulardan oluşan çoktan seçmeli bir test uygulanır.

Değerlendirme sonucunda, 70 puanın altına düşülmemek şartıyla en yüksek nottan başlamak üzere, sınav ilanında belirtilen kadronun 4 katı kadar aday yazılı sınavı kazanmış sayılır. Yazılı sınavı kazanmış sayılan en son adayla aynı puanı almış bulunan diğer adaylarda, kontenjan gözetilmeksizin yazılı sınavı kazanmış olarak kabul edilir.

b. Sözlü Sınav

Sözlü sınavlarda değerlendirme Komisyon Başkan ve Üyelerinin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notlar toplamının ortalaması alınarak yapılır. Bu ortalama notu 70’den aşağı olanlar yetersiz sayılarak elenirler. Kesin basarı notu, sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü Sınav Ankara’da olup, kazananların atanma işlemleri İçişleri Bakanlığı'nın belirleyeceği tarihlerde yapılır.

memur

memuruz

memurlar

atamalar

kamu

kpss

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder