ANKARA KPSS KURSLARI®,KPSS İSTATİSTİK KURSU kpss,kpss soruları,kpss ders notları,kpss,a: kpss

8 Temmuz 2009 Çarşamba

kpss


KPSS TAR İHÇESİ

8 yıl önce 17 Ekim 1999 tarihinde yapılmaya başlanan Devlet Memurları Sınavı (DMS ) 12 Aralık 1999 tarihinde de DMS adı altında ÖSYM tarafından düzenlendi.Yapılan bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu çerçevesinde (Düz Memurluk) alımı içindi.

Daha sonra Kamu Personel Yasası çerçevesinde yapılan değişikliklerle beraber yapılan eleme sınavının kapsamı daha da genişletilerek 4 oturumdan oluşan Öğretmenlik,düz memurluk ,sözleşmeli personel ve kariyer meslekleri için olan yaklaşık 120 puan türünün yer aldığı bir ön eleme sınavı haline getirilerek 07-08 Temmuz 2001 tarihinde Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) adı altında yapılmaya başlandı.

Şüphesiz ki ülkemizde kapıdan geçenin veya referansı güçlü olanın Kamuda Personel olarak çalışmasına,sırtımı Devlete dayarsam hiçbir sıkıntım kalmaz zihniyetine sahip bir kesimi sıkça görmeye başladığımız bir dönemde alışılagelmişin dışında bir sistem olarak geldi KMS .

Bu sınavla beraber artık hak edenler arasında bir rekabet başladı.Bilgi düzeyi yüksek olan adaylar yüksek puanlar almaya ve kurumların yarışma sınavlarına katılmaya başladı.Artık sırada bir sonraki yılın sınavı yapılma zamanı gelmişti ve yeni sınav isim değişikliği ile birlikte 06-07 Temmuz 2002’de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) olarak yapıldı.Yine aynı yıl içersinde 23 Kasım 2002’de Kamu Personeli Seçme Sınavı-Sağlık Bakanlığı (KPSS-SB) adı altında sağlık personeli için ön eleme sınavı yapılıp atamaları gerçekleştirildi.

Bir sonraki yıl yapılacak sınav için yoğun bir şekilde söylenti çıkmış ve nihayetinde bu söylentileri destekler nitelikte gelişmeler olmuştur.4 oturum halinde tasarlanmış ve yapılmaya başlanmış olan sınav 2 oturum halinde 13 Temmuz 2003 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS Öğretmenlik) öğretmen atamaları için yapılmıştır.

Daha sonra Kurumların Devlet Personel Dairesine yaptığı baskılar sonucunda mecbur kalınmış ve 15-16 Kasım 2003 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-A) yapılmıştır.Yapılan eleme sınavları içersinde sorunsuz ve zamanın da yapılanlar 10-11 Temmuz 2004 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve 02-03 Temmuz 2005 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-A ve Öğretmenlik) eleme sınavlarıdır.

01-02 Temmuz 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS/1) ve 17 Eylül 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS/2) şeklinde KPSS tarihinde ki yerini almıştır.Öğretmenler ve Kariyer Meslek sınavlarına katılmak isteyenler KPSS/1 ‘e Memurluk Sözleşmeli Memurluk,DİS’e katılıp puan almak isteyenler de KPSS/2’ye katılmış ve daha sonrada atamaları gerçekleştirilmiş ve yeni atamalar için kılavuzlarda yayınlanmaya devam etmektedir.

2007 KPSS 30 Haziran-01 Temmuz 2007 tarihlerinde Öğretmenlik ve Kariyer Meslekleri için düzenlenen A Grubundan tekrar yapıldı. KPSS 2008 ‘de tekrar yapılacak ve yine 4 oturum halinde düzenlenecektir.Bu yıl ki eleme sınavının Öğretmenlik ve Kariyer Meslekler için Alan ve branş derslerden ve B grubundan yapılacaktır. Tüm Kamu Personeli adaylarına bu zorlu yolda başarılar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder